SAMOBORSKO BRDO KNJIGA – FESTIVAL PLANINAMA INSPIRIRANE KNJIŽEVNOSTI

Tekst: M. U.

Foto: GKS/BK

U samoborskom Centru za mlade Bunker te obližnjem Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje održat će se 20-ak književnih, planinarskih i interaktivnih događanja od 12. do 15. svibnja 2022. pod nazivom “Brdo knjiga”. Prvi festival planinama inspirirane književnosti nudi bogat program književnih promocija, izleta, predavanja, radionica i drugih sadržaja za sve ljubitelje knjiga i planina.

Organizatori najavljuju tri večeri razgovora s piscima i planinskim kreativcima uz predstavljanja knjiga, pothvata i projekata uz sudjelovanje 30-ak ljudi “od planina i kulture”. Najavljena su i dva organizirana izleta u Žumberak i Samoborsko gorje, a sve će zaokružiti dvije izložbe – izložba fotografija iz američkih nacionalnih parkova “Jugozapadna utjeha” Davorina Mancea te izložba najduhovitijih tvitova gorske službe spašavanja “Trending #HGSS70”.

Nadalje, dvije radionice o odabiru najbolje planinarske opreme za sve uzraste održat će speleolog i pripadnik HGSS-a Luka Havliček, te Aleksandar Brborović, planinski vodič s UIMLA licencom. Najavljena su i dva predavanja o himalajskom alpinizmu za srednjoškolce “Nebo puno Himalaje” gorskog spašavatelja, alpinista i putopisca Darka Berljaka. Edukativno-kreativne šumske radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta održat će Robert Pjajčik iz Šumarije Samobor, te koordinatorica programa “Šuma školi – škola šumi” Ivana Miškulin.

Detaljan program dostupan je na internetskoj poveznici “Brdo knjiga”. Ulaz na sva događanja je besplatan.

 

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon