RITORNO A CASA – IZLOŽBA ZORANA KAKŠE U GRADSKOM MUZEJU JASTREBARSKO

Tekst: Sonja Š. Španjol

Foto: GMJ

Otvorenje samostalne izložbe akademskog umjetnika Zorana Kakše pod nazivom „Ritorno a casa“ koja se bavi akumulacijom osobnih trenutaka, održati će se u petak, 7. listopada 2022. u Gradskom muzeju Jastrebarsko. Izložba ostaje otvorena do 28. listopada 2022. godine.

Autor će se predstaviti s posve novim ciklusom, s ukupno 30-ak radova izvedenih u kombiniranoj tehnici, koji su nastali u proteklih godinu dana i koji će premijerno biti predstavljeni javnosti. Fotografije i skice koje Zoran Kakša koristi kao podlogu i polazište za nastanak djela izraz su autorovih afiniteta, estetike, vrijednosti i pogleda na život. Sâm stvaralački proces je dug i slojevit te odražava kompleksno područje sjećanja.

Zoran Kakša rođen je u Zagrebu 1974. godine. Završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna 1993. godine a diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti 2002. godine. Živi u Zagrebu gdje i radi kao profesor likovne kulture u OŠ Matka Laginje. Član je HDLU-a i imao je do sada 14 samostalnih i 114 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon