RECIKLAŽNE RADIONICE NA IŽU I SILBI

Do konca školske godine 2015/2016. udruga „Eko Zadar“ provest će projekt „Reciklirajmo zajedno na otocima“ u sklopu kojeg će se održati radionice s osnovcima na Silbi i u Velom Ižu. Projekt u vrijednosti od 10 tisuća kuna financira Grad Zadar, Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša, a provodi se u partnerstvu s Osnovnom školom „Zadarski otoci“. Prva edukativno-kreativna radionica održana je 1. lipnja 2016. u područnoj školi na Silbi, a tema je bila – staklo, dok je 2. lipnja tema radionice kompostiranje. Radionice na iste teme održat će se i u područnoj školi u Velom Ižu 7. i 8. lipnja. U sklopu radionice vezene uz staklo učenici odbačene staklenke pretvaraju u oslikani uporabni predmet, dok u sklopu druge radionice izrađuju svoju prvu kompostnu posudu, uče kako kompostirati i čemu kompost služi, te kako na taj način hranimo zemlju uzvraćajući joj tako za hranu koju nam daje.

Veli-Iž

Tekst: Panopticum

Foto: www.nsb.hr

Do konca školske godine 2015/2016. udruga „Eko Zadar“ provest će projekt „Reciklirajmo zajedno na otocima“ u sklopu kojeg će se održati radionice s osnovcima na Silbi i u Velom Ižu. Projekt u vrijednosti od 10 tisuća kuna financira Grad Zadar, Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša, a provodi se u partnerstvu s Osnovnom školom „Zadarski otoci“ .

Prva edukativno-kreativna radionica održana je 1. lipnja 2016. u područnoj školi na Silbi, a tema je bila – staklo, dok je 2. lipnja tema radionice kompostiranje. Radionice na iste teme održat će se i u područnoj školi u Velom Ižu 7. i 8. lipnja. U sklopu radionice vezene uz staklo učenici odbačene staklenke pretvaraju u oslikani uporabni predmet, dok u sklopu druge radionice izrađuju svoju prvu kompostnu posudu, uče kako kompostirati i čemu kompost služi, te kako na taj način hranimo zemlju uzvraćajući joj tako za hranu koju nam daje.

Na prvoj radionici učenici se teorijski i praktično upoznali s kreativnim mogućnostima oporabe tj. ponovnog korištenja stakla, a u drugoj s osnovama kompostiranja. S obzirom da na radionicama sudjeluju učenici i učenice različite dobi. Osim toga, na otoku Silbi za dvoje polaznika predškolskog odgoja, program se prilagođava njihovom uzrastu. Prošle godine s otočkim su se učenicima provele radionice koje su se odnosile na oporabu plastike i na smanjenje korištenja plastičnih vrećica.

Projekt „Reciklirajmo zajedno na otocima“ nastavak je prošlogodišnjeg istoimenog projekta kojeg je udruga „Eko-Zadar“ provodila na otocima Silbi, Olibu i Velom Ižu, no ove su godine Silba i Veli Iž jedina dva otočka mjesta na području Grada Zadra na kojima ima školske djece. Riječ je o ukupno 15 učenika i učenica osnovne škole, jedanaest u Velom Ižu i čevero na Silbi.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon