RAZGOVORI SA SOBOM – POSTPANDEMIJSKA ART IZLOŽBA U ŠIBENSKOJ GALERIJI AZIMUT

Tekst: Panopticum

Foto: Galerija Azimut

U četvrtak, 29. rujna 2022. u Galeriji Azimut u Šibeniku održat će se svečano otvorenje prve grupne izložbe članova Art ćakule pod nazivom “Razgovori sa sobom”.  Na izložbi svoj rad izložit će 11 umjetnika i članova Art ćakule: Boris Roce, Leonardo Budimlić Majnarić, Kristina Kinkela Valčić, Matilda Muller, Lea Čeč, Ivana Egić, Vesna Opavsky, Gloria Sellan, Snježana Pokos-Vujec, Koraljka Jukić i Ivana Kutuzović. Predgovor za katalog izložbe napisala je kustosica Romana Tekić. Na otvorenju će prisustvovati neki od umjetnika, a izložbu će predstaviti voditeljica Galerije Azimut, Magdalena Šetka.

Art ćakula je online zajednica umjetnika koju je u travnju 2020. pokrenula riječka umjetnica Ivana Egić. Nastala je u izvanrednim okolnostima pandemije, kada su svi umjetnički događaji bili otkazani. Umjetnici su bili pozvani na virtualno povezivanje i druženje.

Normalizacijom situacije s korona virusom, javila se ideja zajedničkog izlaganja u stvarnom, fizičkom okruženju. Ovo je prva izložba na kojoj se predstavlja jedanaest umjetnika pri čemu je pristup temi svakog od  umjetnika individualan, ali svi zajedno čine jedinstvenu, ali dinamičnu cjelinu postava, sinergiju različitih umjetničkih izričaja.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon