RADIONICE POVODOM SVJETSKOG DANA DIVLJIH VRSTA

Tekst: R. F.

Foto: Zoo Zagreb

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Zoološki vrt u Zagrebu obilježit će Svjetski dan divljih vrsta edukativno-zabavnim programom koji će se održati svake subote  u ožujku 2016. godine od 11 do 16 sati u Zoološkom vrtu u Zagrebu.

Program će se održati na nekoliko lokacija u Zoološkom vrtu:

 1. Suvenirnica zabranjenih vrsta
  Mjesto: lavlja stijena kidepo

Istražite predmete koji su izrađeni od ugroženih biljnih i životinjskih vrsta i saznajte kojim divljim vrstama su pripadali. Najmlađi mogu sudjelovati u poučnoj, ali zabavnoj igri i postati mali istraživači.

 1. Jednom uzeto, zauvijek izgubljeno
  Mjesto: nastamba mravojeda (paviljon Duh monsunskih šuma)

Saznajte koje sve biljne i životinjske vrste često nestaju iz prirode i kako im možemo pomoći. A sve one hrabre čekat će naša kornjača čančara s kojom se mogu upoznati i podragati je.

 1. Likovna radionica
  Mjesto: nastamba nilskog krokodila (paviljon Tropska kuća)

Budite kreativni i izradite vlastiti rep crvenog pande od šarenog papira.

 1. CSI laboratorij
  Mjesto: nastamba gabonske ljutice (paviljon Tropska kuća)

Ovaj edukativni kutak namijenjen je znatiželjnim istraživačima – pokušajte istražiti, pomoću digitalne lupe i drugih pomagala, jesu li uzorci načinjeni od ugroženih vrsta.

 1. Edukativna igra
  Mjesto: paviljon Duh monsunskih šuma

Kroz edukativno-zabavnu igru upoznajte neke od ugroženih divljih vrsta, kako ih možete zaštiti te postanite pravi mali čuvar prirode i osvojite nagradu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon