PUSIĆKINA TAJNICA PRIMALA DVIJE PLAĆE

Državna revizija u svom redovnom nadzoru uočila je sumnjive transakcije proračunskih sredstava u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u vremenima dok je to ministarstvo vodila Vesna Pusić, te u svom pisanom nalazu izdvojila jedan zanimljiv primjer iz MVEP-a. Naime, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je s administrativnom tajnicom, zaposlenom, dakle u  stalnom radnom odnosu u Kabinetu tadašnje ministrice Vesne Pusić, u srpnju 2013. godine, te u siječnju i prosincu 2014.

V.Pusić_Vlada RH

Tekst: D. S.

Foto: www.vlada.hr

Državna revizija u svom redovnom nadzoru uočila je sumnjive transakcije proračunskih sredstava u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u vremenima dok je to ministarstvo vodila Vesna Pusić, te u svom pisanom nalazu izdvojila jedan zanimljiv primjer iz MVEP-a. Naime, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je s administrativnom tajnicom, zaposlenom, dakle u  stalnom radnom odnosu u Kabinetu tadašnje ministrice Vesne Pusić, u srpnju 2013. godine, te u siječnju i prosincu 2014. zaključilo ugovore o djelu za obavljanje poslova prikupljanja i obrade dokumentacije te drugih poslova, a na temelju tih ugovora u tom joj je razdoblju isplaćena novčana naknada s ukupno 28 mjesečnih isplata i u ukupnom iznosu od gotovo 300 tisuća kuna bruto. Od toga se na isplate, a revizija je pronašla 12 mjesečnih isplata u 2015. godini, odnosi preko 120 tisuća kuna, stoji u izvješću državnih revizora.

Najveći dio ugovora o djelu, na koje je u tom ministarstvu lani otišlo 15 milijuna kuna, odnosi se na ugovore s 231 vanjskim suradnikom i angažmane vezane uz diplomatsku mrežu i konzularne urede. Za usluge u vezi s obavljanjem poslova u sjedištu Ministarstva u Zagrebu potrošeno je spornih 1,5 milijuna kuna.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon