PROMOCIJA KNJIGE HRVATSKI ŽIDOVI MARINE BARIČEVIĆ

Tekst: J. Koš/Panopticum

Foto: HID

Promocija knjige »Hrvatski Židovi – Moji prijatelji u umjetnosti« autorice Marine Baričević održati će se u srijedu, 4. svibnja 2022. s početkom u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 u Zagrebu. Predgovor knjige je napisala Jasminka Domaš koja je ujedno i moderatorica promocije zajedno s Arianom Kralj.

Knjigu je objavio In Tri, a u njoj se mogu naći portreti 12 hrvatskih židovskih umjetnika: Kleme Švarc-Požgaj, Stelle Skopal, Hinka Juhna, Alfreda Pala, Zlatka Boureka, Vere Dajht-Kralj, Vere Fischer, Lee Ukrainčik, Tamare Ukrainčik, Žive Kraus, Tonija Franovića i Paola Schreinera.

Marina Baričević je poznata globtroterica, povjesničarka umjetnosti, likovna kritičarka, novinarka, publicistica i angažirana djelatnica u kulturi. U svojoj posljednjoj knjizi autorica odaje počast pojedinim židovskim umjetnicima u Hrvatskoj, njenim prijateljima i njihovim djelima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon