PRODULJEN ROK ZA NATJEČAJ ZA “BAŠČOVJEK” NAGRADU

Tekst: Inicijativni odbor “Baščovjek”

Foto: Human Research

Produljen je rok za prijavu za “Baščovjek” nagradu zaključno do 27. siječnja 2023. godine. Naime, još 22. studenog 2022. otvoren je natječaj za godišnju nagradu u kulturi i medijima pod nazivom ‘Baščovjek’.

“Baščovjek” nagrada potiče u javnosti ljudske vrijednosti putem medija i kulture. Svrha je promovirati što više vrijednih uradaka i autora a cilj nagrade je boljitak društva.

Djelo/program koji se prijavljuje ne treba se izričito baviti problemom ugroženih ljudskih vrijednosti u suvremenom svijetu, nego se može baviti nekom drugom temom, ali je ključno da se zalaže za dobro (npr. da zagovara etičnost, prava čovjeka ili se buni protiv diskriminacije, korupcije, koristoljublja…).

Prijaviti se mogu i popularna ili zabavna ostvarenja, i eksperimentalne radove, i informativne i obrazovne programe, nema tematskih ili žanrovskih ograničenja. Nagrada izravno pridonosi afirmaciji čovjeka i njegovih vrijednosti. Povjerenstvo i Vijeće čine ugledni stručnjaci. Od djela/programa koji se prijavljuje očekuje se atraktivnost i javni doseg.

U kategorijama: TELEVIZIJA, PORTALI (TISAK), FILM I IGRANA SERIJA, RADIO, KAZALIŠTE, mogu se prijaviti autori, novinari, urednici, redatelji, scenaristi, i/ili njihova ostvarenja (emisija, članak, predstava, film, igrana serija, program, kolumna, portal, televizijska kuća, radijski nakladnik…).

Više o specifičnostima nagrade, kriterijima vrednovanja i članovima Povjerenstva i Vijeća koji će izabrati dobitnike možete doznati na internetskim stranicama bascovjek.hr

 

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon