PREDSTAVLJANJE KNJIGE “POTONULO BLAGO JADRANA” DANIJELA FRKE U PUNTU NA OTOKU KRKU

Tekst: B. Matijević

Foto: Gorgonija

U petak 12. siječnja 2024. godine u Galeriji Toš u Puntu na otoku Krku održati će se predstavljanje knjige autora Danijela Frke pod naslovom “Potonulo blago Jadrana”.

Knjiga prikazuje koliko je bogata i raznolika podvodna kulturna baština Jadranskog mora. Naime, težište knjige je na olupinama i potonulim borbenim zrakoplovima te pokojim antičkim nalazištem. Knjiga je ilustrirana s oko 1000 podvodnih fotografija i originalnih ilustracija popraćenih podacima o lokalitetu, uzrocima potonuća, dubini, struji i vidljivosti, a sadrži i povijest o svakoj olupini stoga je nazivaju i mapom skrivenoga blaga hrvatskog dijela Jadrana.

Skrivena, krhka i dragocjena baština koju Hrvatska mora brižno štiti i čuvati za buduće generacije. Frkina knjiga predstavlja značajan doprinos jačanju svijesti o vrijednostima kulturne baštine i neodoljiv poziv roniocima da zarone u tajnoviti svijet podmorskog muzeja hrvatskog Jadrana.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon