PREDSJEDNIK RH NA OBILJEŽAVANJU HRM U SPLITU

Tekst: N. J.

Foto: U. P.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u petak, 16. rujna 2022. na svečanosti obilježavanja 31. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice (HRM) u Splitu.

Za Hrvatsku ratnu mornaricu, Predsjednik Republike rekao je da je, kao i preostale dvije vitalne grane hrvatskih Oružanih snaga nastala iz ničega te da je u Domovinskom ratu imala jednu posebnu, stvarnu, ali i simboličku ulogu.

U prigodi svečanog obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice, Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti Odluke o odlikovanju, dodjeli vojne medalje, promicanjima i pohvalama.

Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, odlikovani su kapetan bojnog broda Šime Matas, pukovnik Mirko Dajak, pukovnik Mile Ostojić, časnički namjesnik Matko Čović i časnički namjesnik Matko Šušić.

U čin kapetana fregate promaknut je kapetan korvete Anđelko Škare. U čin kapetana korvete promaknut je poručnik bojnog broda Mario Musulin. U čin poručnika bojnog broda promaknuti su poručnici fregate Marko Kruljac i Ante Petrović.

Za ostvarene rezultate na službenim međunarodnim natjecanjima desetniku Toniju Ćatipoviću dodijeljena je Brončana medalja sportskih postignuća. Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom vrhovnog zapovjednika pohvaljen je kapetan fregate Krunoslav Kralj.

Odlikovanja, priznanja i nagrade Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga uručio je zajedno sa zapovjednikom Hrvatske ratne mornarice kontraadmiralom Ivom Raffanellijem. Uz predsjednika Milanovića na svečanosti obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice bili su savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost kontraadmiral Predrag Stipanović.

U sklopu obilježavanja 31. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kaštelanskom je zaljevu u more položio lovorov vijenac u spomen na sve poginule hrvatske mornare.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon