PREDAVANJE O GLAGOLJICI I GLAGOLJAŠKOJ BAŠTINI U ODGOJNO-OBRAZOVNOM SUSTAVU REPUBLIKE HRVATSKE

Tekst: Matica hrvatska/Panopticum

Foto: Franjevački samostan Košljun

Odjel za hrvatsko glagoljaštvo Matice hrvatske i Društvo prijatelja glagoljice organiziraju predavanje prof. Biserke Draganić pod nazivom “Glagoljica i glagoljaška baština u odgojno-obrazovnom sustavu Republike Hrvatske”. Predavanje će se održati u srijedu, 14. rujna 2022. u 19 sati, u Dvorani Jure Petričevića, Strossmayerov trg 4 – Ulica Matice hrvatske 2 u Zagrebu. Predavanje će se moći pratiti i putem Zoom sastanka: https://us06web.zoom.us/j/85689663029?pwd=eGt5TG9BQytNUkZCV05kSjNxa2VaZz09, Meeting ID: 856 8966 3029, Passcode: 334821.

Predavanje prof. Draganić će dati pregled sadržaja s područja hrvatske glagoljaške baštine na razini formalnoga, neformalnoga i informalnoga odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj, kao i oblika u kojima se ti sadržaji pojavljuju. Ukazat će se na razloge zbog kojih bi glagoljična sastavnica hrvatske kulture trebala biti zastupljenija na svim odgojno-obrazovnim razinama, načine na koje se to može učiniti, kao i svrhe koje se time ostvaruju: od pojedinačnoga do nacionalnog identiteta; od kulture do interkulturalnosti; od zabave do brendiranja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon