POSLOVNI IZAZOV NA HRIDIMA TIHOG OCEANA

Tekst: B. D.

Foto: Guardian

Maleni otok sa svjetionikom u blizini San Francisca u potrazi je za dva svjetioničara, a godišnja plaća za ovaj posao iznosi 130 tisuća US dolara.

Kako piše Guardian od 4. siječnja 2019., radi se o svjetioniku East Brother, koji osvjetljava sjeverni dio zaljeva San Francisca još od daleke 1873. godine, te pruža prekrasan pogled na sam grad.

Iako mnogi misle da se radi o jednostavnom zanimanju, u ovom slučaju svjetioničari, kao jedini radnici u postaji, moraju dosta toga poznavati. Pošto se zapravo radi i o turističko – ugostiteljskom objektu, oni trebaju znati dobro kuhati, pružati razne usluge gostima, organizirati dostavu namirnica, ali i koristiti brod što zahtijeva kapetansku dozvolu od Obalne straže SAD-a.

S obzirom na sve navedeno, mnogo potencijalnih kandidata za ovaj posao je otpalo, a vlasnici su i dalje u potrazi za stručnim kadrom. Više o neobičajenom i izazovnom poslu možete saznati na slijedećem linku: https://www.theguardian.com/us-news/2019/jan/04/san-francisco-lighthouse-east-brother-light-station-job?CMP=fb_gu&fbclid=IwAR0CjKuzs_LJ7pHXQ2ZHLxT2hKgaEDGtT7Y7XoV17I5T2hhzvBmBsVP732s

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon