PORT OF DANCE – FESTIVAL SUVREMENOG PLESA PONOVO U RIJECI

Tekst: A. B.

Foto: V. R.

Zahvaljujući festivalu Port of Dance koji će se održati u Rijeci od 10. do 15. svibnja 2023. zainteresirana javnost imati će priliku ponovno pogledati vrhunska ostvarenja suvremenog plesa.

Uz pomoć tehnologije virtualne stvarnosti (VR) predstave će se prikazivati na raznim gradskim lokacijama – u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, Dječjoj kući, Malom HKD-u, Galeriji Kortil i u atriju HKD-a.

Ovogodišnji Port of Dance donosi izbor recentnih predstava europske i domaće plesne scene: pet plesnih predstava, jedan plesni laboratorij, dva plesna videa te tri predstave u virtualnoj stvarnosti, od kojih je jedna namijenjena djeci i uključuje i interaktivnu plesnu radionicu.

Port of Dance četvrtu godinu za redom organizira Hrvatski kulturni dom na Sušaku u suradnji s plesnom mrežom Aerowaves, uz potporu projekta Kreativna Europa – Europske unije, Ministarstva kulture i medija RH, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, Dječje kuće – Gradske knjižnice Rijeka i Rezidencije Kamov.

Ulaz na VR predstave je besplatan a više informacija o pojedinim predstavama Port of Dance festivala dostupno je na internetskim stranicama: https://hkd-rijeka.hr/portofdance/.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon