POLJO-SILICIJSKA DOLINA IZ DANSKE

Danska je pokrenula ogromnu investiciju u urbanu poljoprivredu zajedno s vodećim svjetskim arhitektima i dizajnerima kako bi stvorila cjelokupni sustav ekološkog pristupa uzgoja hrane. U sručnim krugovima dobila je radni naziv «Poljoprivredna silicijska dolina iz Danske». Projekt je dizajniran u blizini grada Aarhusa kako bi poboljšao suradnju između istraživača i poslova te njihove mogućnosti za podizanje poljoprivrednih učinaka u skučenoj urbanoj okolini, osiguravajući tako dugoročnu sigurnost hrane bez degradacije okoliša.

Agro food park

Tekst: M. Tomić

Foto: Agro Food Park

Danska je pokrenula ogromnu investiciju u urbanu poljoprivredu zajedno s vodećim svjetskim arhitektima i dizajnerima kako bi stvorila cjelokupni sustav ekološkog pristupa uzgoja hrane. U sručnim krugovima dobila je radni naziv «Poljoprivredna silicijska dolina iz Danske».

PROJEKT GRADA AARHUSA

Projekt je dizajniran u blizini grada Aarhusa kako bi poboljšao suradnju između istraživača i poslova te njihove mogućnosti za podizanje poljoprivrednih učinaka u skučenoj urbanoj okolini, osiguravajući tako dugoročnu sigurnost hrane bez degradacije okoliša. U ostvarivanju projekta se očekuje stvaranje sinergije između mnogih postojećih stanara jer će gradnja ekosistema prizvati nove osobe da ojačaju proizvode i stručnost razvijenu unutar postojećeg.

Danska silicijska dolina

MASTER PLAN

Master plan se sastoji od tri glavna sektora – travnjaka, centralnog zajedničkog zelenog područja koja će postati showroom za eksperimentalnu proizvodnju hrane, Stip – glavna ulica s aktivnim prizemnim fasadama za osiguranje žive atmosfere tijekom dana te pet plaza koje spajaju grupe zgrada zajedno, stvarajući samostalne kvartove s različitim identitetima.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon