PERCEPCIJE – GRUPNA IZLOŽBA U RIJEČKOJ GALERIJI KORTIL

Tekst: Ana Bernard

Foto: GG Labin

U utorak, 12. ožujka 2024. u Galeriji Kortil otvara se izložba Percepcije realizirana u suradnji s Gradskom galerijom Labin. Nastala prema kustoskom konceptu Stephanie Peršić i Marte Radman, izložba okuplja deset umjetnica mlađe generacije iz dvaju gradova i kulturnih krugova – Labina i Zagreba. Odabrane umjetnice, predstavljaju se kroz živopisan amalgam stilova, medija i tema unutar šire postavljenog tematskog okvira percepcija.

Percepcije, nastale za prostor Gradske galerije Labin, dobile su priliku nastavka povezivanja s riječkom zajednicom kroz suradnju s Galerijom Kortil. Umjetnice Eni Blašković, Glorija Blazinšek, Sanda Črnelč, Meri Files, Anja Juričić, Hana Hanak, Monika Milas, Alba Miočev, Iris Poljan i Marina Rajšić predstavljaju pritom recentne radove koji su po prvi put izloženi i u novoj koncepciji prilagođeni najprije labinskoj, a sada riječkoj izložbi.

Ovim tipom afirmativne izložbe predstavlja se i okuplja suvremene umjetnice koje reagiraju na društvo i okolinu otvarajući tako dijalog iz ženske perspektive, pritom počivajući na ženskoj i umjetničkoj solidarnosti. Izložba ostaje otvorena do 2. travnja 2024. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon