PANTOVČAK TORPEDIRAN IZ WASHINGTONA: DOLAZI LI NA NAPLATU MILANOVIĆEVO SUSPEKTNO PREUZIMANJE SDP-A?

Tekst: Panopticum

Foto: HRT/SDP

Ivica Pančić, jedan od najbližih suradnika preminulog predsjednika SDP-a Ivice Račana i ujedno njegov tadašnji ministar branitelja, prema pisanju Večernjeg lista od 1. ožujka 2024., lobirao je tijekom 2023. godine putem svog prijatelja u Kongresu SAD-a u svoje ime, iako je navedeno da to čini kao predstavnik Socijaldemokrata, u kritiziranju lika i djela Zorana Milanovića, optuživši ga da na funkciji predsjednika RH podržava rusku invaziju na Ukrajinu. Na taj način Pančić se indirektno uključio u predizbornu kampanju te ujedno naznačio kako se izbori ne vode samo u Hrvatskoj već i izvan njenih granica a aktualnog predsjednika RH defacto označio političkim klaunom.

Podsjetimo, hrvatski branitelj Ivica Pančić je još 2014. godine izjavio kako je Ivica Račan bio obnovitelj SDP-a, a Milanović njegov grobar. Naime, nakon smrti Ivice Račana, hrvatska javnost kao ni članstvo stranke nikada nisu vidjeli dokument niti saznali detalje Milanovićevog preuzimanja SDP-a koje je započelo potpisivanjem ostavke prvog predsjednika socijaldemokrata na samrtnoj postelji u zagrebačkoj bolnici na Rebru.

U medijima je Zoran Milanović naznačrn kao najozbiljniji kandidat za titulu najgoreg hrvatskog premijera od hrvatske neovisnosti. Zasad te kandidature nema za predsjedničku funkciju koju trenutno obnaša. Pristojniji ljudi, a posebno intelektualci i akademska zajednica za njega javno izjavljuju da intelektualno nije bio dorastao premijerskoj funkciji koju je obnašao, a narod iz sinjskog kraja na to sve dodaje da se još u djetinjstvu liječio od autističnosti, pa se opravdano s tim u vezi dugi niz godina u SDP-u nameće pitanje kako se takav čovjek pokojnom Ivici Račanu učinio tako idealnim za njegova nasljednika.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon