OTVORENA TVRĐAVA U STONU

Prije Nove godine predstavljena je i otvorena za javnost novoobnovljena tvrđava Svetog Jeronima – dio kompleksa Velikog Kaštija u Stonu. Nakon što je prije nekoliko godina obnovljen veliki dio stonskih zidina, sa završetkom radova na Velikom Kaštiju, procjenjuje se na proljeće – Ston će se izgledom vratiti u 15. stoljeće, a turističkim i kulturnim potencijalom će pratiti trendove.  Cjelokupna se obnova procjenjuje na 22 milijuna kuna, a Ston dobiva reprezentativni kulturni i turistički prostor.  Tijekom 2016. godine stonske zidine, najdulje u Europi, a druge u svijetu, obišlo je 50 tisuća posjetitelja.

Ston

Tekst: B. Dobrijević

Foto: www.hrt.hr

Prije Nove godine predstavljena je i otvorena za javnost novoobnovljena tvrđava Svetog Jeronima – dio kompleksa Velikog Kaštija u Stonu. Nakon što je prije nekoliko godina obnovljen veliki dio stonskih zidina, sa završetkom radova na Velikom Kaštiju, procjenjuje se na proljeće – Ston će se izgledom vratiti u 15. stoljeće, a turističkim i kulturnim potencijalom će pratiti trendove.
Cjelokupna se obnova procjenjuje na 22 milijuna kuna, a Ston dobiva reprezentativni kulturni i turistički prostor.  Tijekom 2016. godine stonske zidine, najdulje u Europi, a druge u svijetu, obišlo je 50 tisuća posjetitelja.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon