OTVORENA ŠOŠKIĆEVA IZLOŽBA OBJEKTI U ZAGREBAČKOJ GALERIJI KRANJČAR

Tekst: K. I.

Foto: G. K.

Izložba pod nazivom “Objekti” suvremenog crnogorskog umjetnika Nenada Šoškića, koji se prvi put predstavlja zagrebačkoj publici, otvorena je u četvrtak, 28. listopada u Galeriji Kranjčar a može se razgledati do 6. studenog 2021. godine. Izložba daje presjek zadnje dvije godine Šoškićevog likovnog stvaralaštva iako začeci pojedinih izloženih radova datiraju od sredine prošlog desetljeća.

Prezentirani Šoškićevi radovi ostavljaju prilično uvjerljiv dojam jer osim semantičkog, fenomenološkog i socijalnog sadržaja odražavaju nezatomljeni autorov skulpturalni senzibilitet koji se očituje u jedinstvenom spoju estetsko osmišljene plastičke forme i utilitarnosti zadanog narativa. Naime, autor svojim procesom kompresiranja arhivira iskazuje svojevrsni hommage novinama koje se danas bore za opstanak pred ekspanzijom elektroničkih medija.

Nenad Šoškić rođen je 1970. godine u Baru, a diplomirao na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 1994. godine. Od početka karijere, od 1994. godine do danas, sudjelovao je na tridesetak skupnih i na osamnaest samostalnih izložbi u svojoj domovini i inozemstvu. Autor je brojnih javnih skulptura te dobitnik niza nagrada u Crnoj Gori i inozemstvu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon