U ZAGREBU OTVORENA MEĐUNARODNA IZLOŽBA „SVJETOVI UNUTAR SVJETOVA“ U GALERIJI PRSTEN DOMA HRVATSKIH LIKOVNIH UMJETNIKA

Tekst: A. P. G.

Foto: J. V.

U zagrebačkoj Galeriji Prsten Doma hrvatskih likovnih umjetnika u četvrtak, 14. rujna 2023. otvorena je međunarodna grupna izložba „Svjetovi unutar svjetova“. Izložba „Svjetovi unutar svjetova“ okuplja petero umjetnika – Sophie Erlund (Danska), Stephena Kenta (SAD), Josepa Maynoua (Španjolska), Igora Eškinju (Hrvatska) i Marka Požlepa (Slovenija). Izložba ostaje otvorena do 8. listopada 2023. godine. Okupljena grupa umjetnika s odmakom od svakodnevice propituje svoju umjetničku praksu tijekom rezidencijalnog programa gdje dublje zadiru u nova i već postavljena pitanja u svom radu: od pitanja stvaranja slike i fenomena hiperprodukcije vizualnog u današnjoj epohi u slikama različitih tehnika autora Stephena Kenta, bilježenje trenutaka u procesu stvaranja vizualnih dnevnika Josepa Maynoua pri čemu se umjetnik koristi svakodnevnim predmetima, propitivanja naše vlastite percepcije prostora koji nas okružuje i u kojima obitavamo u radu Igora Eškinje, odnos objekta i čovjeka i propitivanje njegova antropocentričnog pogleda u skulpturi, crtežima i zvučnom radu Sophie Erlund te pitanja stvaranja životnih situacija u kojima ćemo sami sebe dovesti u novu dimenziju percepcije stvarnosti u videoradu i crtežima Marka Požlepa.

Podsjetimo, izložba je prvotno u veljači 2023. godine otvorena u Centru suvremene umjetnosti CCA Andratx na Mallorci, a zatim u travnju 2023. u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon