OTVORENA 13. NOĆ KAZALIŠTA

Tekst: Z. S.

Foto: NSD

Trinaesta po redu Noć kazališta otvorena je 20. studenog 2021. u čak 60 kulturnih ustanova diljem Hrvatske. Naime, iako je 13. Noć kazališta započela već u petak, 19. studenoga 2021., izvedbama u Bujama, Dugom Selu, Krapini, Koprivnici i Opatiji, središnja manifestacija se održala u subotu 20. studenoga, a program će završiti u nedjelju, 21. studenoga 2021. u Županji i Hvaru.

Svečano otvorenje 13. Noći kazališta održano je u zagrebačkom Dječjem kazalištu Dubrava koje tradicionalno organizira Narodno sveučilište Dubrava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te počasnim pokroviteljstvom predsjednika RH.

Podsjetimo, cilj Noći kazališta je razvoj kazališne publike u svim sredinama i približavanje kazališne umjetnosti svim ljudima, posebno onima kojima kazalište nije svakodnevno dostupno. Na ovaj dan i u malim se sredinama igraju kazališne predstave, uz velik interes publike. Noć kazališta projekt je započet u Hrvatskoj, kojem se priključilo više europskih zemalja. Ove godine, unatoč pandemijskim uvjetima, sudjelovala su kazališta iz Republike Češke, Slovačke, Austrije, Bosne i Hercegovine te Bugarske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon