OKRUGLI STOL – NEZAPOSLENOST I MLADI U HRVATSKOJ

Tekst: K. Kljajić

Foto: SSMH

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) u utorak, 30. kolovoza 2022. organizira okrugli stol pod nazivom „Nezaposlenost i mladi u Hrvatskoj“. Predstavljanje projekta i okrugli stol održat će se u maloj dvorani Almeria centra u Zagrebu.

Na okruglom stolu će sudjelovati  Irena Bačelić, načelnica Sektora za tržište rada Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, zatim doc. dr. sc. Boris Beck, docent na Fakultetu političkih znanosti, publicist i književnik, Kristina Fleischer, rukovoditelj Odsjeka za rad s nezaposlenim osobama, Središnjeg ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Ante Lučić, HR stručnjak. Prije okruglog stola projekt će predstaviti Katarina Kljajić, Maja Šubarić Mahmuljin, Dora Škarica te Petra Begović.

Kroz projekt nastoji se upoznati informacijske potrebe mladih koji se suočavaju sa statusom nezaposlenosti te tako podići razinu vidljivosti ranjivih skupina, posredno pomažući njihovu (re)integraciju u društvo.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su Filozofski fakultet Osijek i Generacija.hr – Udruga za promicanje medijske kulture, međugeneracijske solidarnosti i zaštite prava mladih, obitelji i umirovljenika. Ukupna vrijednost projekta je 941.258,85 kn, a iznos sufinanciranja EU iznosi 800.070,02 kn.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon