NSD: STRUČNI SKUP S TEMOM RAZVOJA KAZALIŠNE PUBLIKE

Tekst: Sandra B. Naumovski

Foto: NSD

Zagrebačko Narodno sveučilište Dubrava (NSD) najavljuje prvi stručni skup pod nazivom „KAZALIŠNA PUBLIKA/ PROJEKT ASSET“ koji se organizira kao uvod u trinaestu manifestaciju Noći kazališta. Stručni skup održat će se u četvrtak, 11. studenog 2021. putem virtualne platforme s temom razvoja kazališne publike. Na stručnom skupu će se predstaviti publikacija s rezultatima istraživanja nastalim kroz projekt ASSET, koji je proveden uz podršku programa Kreativna Europa u glavnim gradovima Češke, Austrije, Hrvatske, Bugarske i Finske.

Također, prezentirat će se i hrvatsko iskustvo provedbe, tumačenje rezultata, te mogućnosti primjene rezultata istraživanja. Na stručnom skupu održat će se i panel sudionika projekta Asset s temom kako se nositi s izazovima istraživačkih projekata u segmentu kazališne djelatnosti, te drugi panel o budućnost razvoja publike u Hrvatskoj, kao i gorućoj temi mijenja li pandemija korone zauvijek kazališnu publiku.

Glavni organizator navedenog projekta je Odjel za umjetnički menadžment pri DAMU u Pragu dok su partneri na projektu The Audience Agency (Ujedinjeno Kraljevstvo), Institut za umjetnost i kazalište (Češka), Narodno sveučilište Dubrava (Hrvatska), IG Kultur Österreich (Austrija), Arts Project Foundation (Bugarska) i Metropolia University (Finska). Uz navedene partnere iz nekoliko gradova u projektu je izravno sudjelovalojoš 20 europskih kazališta, te kulturne organizacije uključene u Europsku noć kazališta. Kroz svoje umjetničko programiranje navedene ustanove iz EU su radile na provedbi ASSET projekta produbljujući odnose s publikom.

Podsjetimo, Narodno sveučilište Dubrava je jedno od većih kulturnih centara u gradu Zagrebu. U svom 60-godišnjem postojanju, NSD, odnosno Kulturni centar Dubrava koji djeluje u sklopu Narodnog sveučilišta, provodi niz tečajeva, predavanja, radionica, izložbi, koncerata i performansa iz različitih područja umjetnosti. Osim toga, Dječje kazalište Dubrava, kao druga ustrojstvena jedinica Narodnog sveučilišta u posljednjih 66 godina održava kazališne predstave za mladu publiku, s prosjekom od 5 premijernih predstava godišnje, te je osnivač i glavni koordinator Europske noći kazališta u Hrvatskoj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon