NOVI TJEDAN SCENE AMADEO U GALERIJI KLOVIĆEVIH DVORA

Tekst: K. Iveta

Foto: Scena Amadeo

U srijedu, 31. kolovoza 2022. u Glerija Klovićevi dvori nastupit će gitarist, Petrit Çeku s programom Putovanje gitare kroz stoljeća. Petrit Ceku nastupao je diljem Europe i Sjeverne Amerike sa solističkim recitalima te kao solist u pratnji raznih simfonijskih orkestara: Simfonijskog orkestra Allentowna, Simfonijskog orkestra Baltimorea, Komornog orkestra Češke filharmonije, Orkestra državnog hermitaža St. Petersbuga, Simfonijskog orkestra Albanske radiotelevizije, a u Hrvatskoj s orkestrima poput Zagrebačke filharmonije, Dubrovačkog simfonijskog orkestra te Simfonijskog orkestra HRT-a. Redovno svira s poznatim ansamblom Zagrebačkim solistima te gitarskim triom Elogio.

Nadalje, u petak, 2. rujna 2022. na programu je Kadar sekvenca Filipa Šovagovića. Naime, radi se o konceptu podijeljenom u tri dijela, na rane, aktualne i buduće radove čiji je repertoar dosta nepredvidljiv i često se mijenja.

Tjedni program završava u nedjelju, 4. rujna 2022.  kada je na rasporedu autorska večer Borne Šercara koji će u svom programu izvesti praizvedbu kompozicije naručene za Scenu AMADEO, a gosti su Matej Meštrović, Ivana Kuljerić Bilić i Nikola Krbanjević, Saša Nestorović, Mario Igrec, ansambl LADO i Ladarice, Mario Ivelja. Autorska večer Borne Šercara, kako ju je sam autor koncipirao u dva dijela, biti će opus skladbi koje je radio za Zagreb Jazz Portrait koji je nedavno obilježio 30 godina djelovanja i Borna Šercar’s Jazziane Croatice s kojom autor djeluje već preko 13 godina.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon