NJEMAČKA ZA SVAKOG MIGRANTA GODIŠNJE IZDVAJA 1800 EURA

Tekst: Robert Jurčić

Foto: UNHCR

U Velikoj Britaniji je izašla jedna britanska studija napisana protiv tamošnjeg migrantske politike. Na nju se vjerojatno nitko ne bi obazirao da predgovor nije napisala Suella Braverman, ministrica unutrašnjih poslova Velike Britanije.

Suella Braverman pored ostalog u svom predgovoru izjavljuje: „Iako se ne slažem sa svime u ovom izvješću, pozdravljam ga kao vitalan i neophodan doprinos političkoj raspravi o tome što se može učiniti za rješavanje problema ilegalnog prijelaza granice. Ispravno je prepoznati složenost problema i raskrižje nekoliko političkih izazova: zakona o ljudskim pravima, međunarodnih konvencija, diplomatskih odnosa s trećim zemljama, operativne učinkovitosti i raznih čimbenika guranja i privlačenja koji uzrokuju da ljudi žele migrirati u Veliku Britaniju.”

Govoreći o ekonomskim razlozima za blokiranje, za smanjivanje migracije studija navodi financijske i društvene gubitke država koje ih primaju. Ti gubici po službenoj dogmi OECD-a ne postoje. Ta dogma nam govori da migranti nemaju negativan ekonomski utjecaj na stanovnike država u koje su došli.

Protivno toj dogmi inače u Velikoj Britaniji nastupa Alan Manning, predsjednik britanskog komiteta za migraciju. Govoreći o loše educiranim migrantima on izjavljuje: „Koji su plusevi loše educiranih migranata ? Teško je tu nešto naći”.

Zagovornici migracija tvrde da naši stanovnici koji stare trebaju mlade migrante kako bi se postigao ekonomski rast nužan za isplatu penzija i zdravstvenih usluga. Oni ne uzimaju u obzir da nedostatak stambenih prostora na što značajnu utječuju migrantima ima negativan efekat na broj djece. Taj argument o mladim migrantima isto ignorira činjenice da su žene u mnogim migrantskim zajednicima ekonomski neaktivne.

Financijski gledajući zapadne države gube novac zbog primljenih migranata. Danska je tako procjenila da ju neEuropski migranti i njihovi potomci godišnje koštaju 1.4 % BDP-a ili konkretno 31 milijardu kruna. Oxford je s druge strane zaključio da neEU migranti koštaju Veliku Britaniju 9 milijardi funti godišnje što je problematična cifra.

Riječ je o problematičnoj cifri jer su u tu kategoriju smješteni i migranti iz SAD-a, Australije, Kanade koji smanjuju financijski gubitak. Tim ciframa iz studije ćemo samo dodati onu koja tvrdi da azilanti koštaju New York 2 milijarde dolara godišnje i da svaki migrant košta Njemačku 1 800 eura godišnje.

Time završavamo financijske razloge za smanjivanje migracije koju navodi studija i prelazimo na demokratske. Svi britanski političari počevši od Tony Blaira su navodili da im je cilj smanjiti migraciju u Veliku Britaniju. To su govorili, a s druge strane su ju maksimalno povećavali.

Gus O’Donnell kojega su zbog moći u državnoj službi kratko zvali GOD (BOG) je o primanju migranata izjavio: „Mislim da je moj posao maksimaliziranje svjetskog, a ne nacionalnog blagostanja”. Ne treba nam ovdje niti pokušati objašnjavati koliko je ta pozicija protudemokratska.

Ona je protudemokratska, ali je potpuno u skladu s migrantskim protudemokratskim politikama. Na svakog stanovnika Velike Britanije koji smatra da je primljeno premalo migranata dolazi njih 6.6 PUTA više koji smatraju suprotno. Sve u svemu 25 % Britanaca smatra da je po ovom pitanju Velika Britanija diktatura. Oni ne vjeruju niti jednoj stranci da će se ispravno postaviti prema migrantskom pitanju.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon