NIKOLA KAJKIĆ ODBACIO TRIVIJALNE OPTUŽBE IZ SRBIJE

Tekst: Panopticum

Foto: Z.G. / HINA

Predsjednik Nacionalnog sindikata policije i suspendirani hrvatski policajac, Nikola Kajkić u ponedjeljak, 2. prosinca 2019. je u Domu hrvatskih branitelja (HVIDRA) u Zagrebu u organizaciji Koordinacija udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata održao  izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je odbacio optužbe srbijanskih institucija po kojima je u Srbiji organizirao špijunsku mrežu. Naime, nakon brojnih konstrukcija srbijanske obavještajne službe BIA, i zbog ogromnog pritiska javnosti i medija, Nikola Kajkić je imao potrebu pojasniti pozadinu podmetnutih kaznenih prijava protiv njega kao i na okolnost priopćenja SOA, a koje su potaknule i brojne prijetnje.

Nadalje, Kajkić u obraćanju hrvatskoj javnosti, a i šire, tvrdi da su srbijanske službe od njega tražile podatke o iskazima Srba u predmetu Ovčara, te spajanje s osobama koje u Hrvatskoj izdaju putovnice i mogu provjeriti za kojim se građanima traga u Hrvatskoj, a žive u Srbiji. O svemu je tome, kaže, izvijestio hrvatsku službu, ali do danas nije dobio odgovor. Kajkić kao bivši MUP-ov istražitelj za ratne zločine na Ovčari, također je izjavio na konferenciji za medije da je časno i odgovorno radio svoj policijski posao. Osim toga, ustvrdio je da su u njega povjerenje imali ne samo hrvatski, nego i srpski građani.

Da podsjetimo, Hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) objavila je na svojim službenim internetskim stranicama odgovor na optužbe iz Srbije, navodeći da se radi “o konstruiranoj kaznenoj prijavi kojom se želi skrenuti pozornost domaće i međunarodne javnosti s ozbiljnih afera u Srbiji, uključujući sumnju u korupciju i nezakonitu trgovinu oružjem Srbije s inozemstvom”.

Slučajno ili ne, znakovito je u ovom cijelom slučaju kako srbijanski mediji naslonjeni na BIA orkestrirano brane službenike DORH-a ali i pojedine djelatnike hrvatske policije. Inače, o pojedinim suspektnim potezima DORH-a kada su u pitanju ratni zločini u Hrvatskoj već je pisano na našem portalu i to pod naslovom POSTOJI LI PETA KOLONA U DORHU?

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon