NEUM UNDERWATER FILM FESTIVAL 2022.

Tekst: F. R.

Foto: L. H.

Neum od 19. do 20. kolovoza 2022. godine postaje svjetsko središte podvodnog filma koji se ove godine organizira po drugi put u hotelu Zenit. Organizatori spominju kako je ove godine broj filmova prijavljenih iz svijeta veći nego lani a osim novih autora i imena, sa novim filmovima javljaju se i autori od prošle godone, i to iz SAD-a, Italije, Švicarske, Španjolske… Festival „podvodnog filma“ prvenstveno je namjenjen mladim autorima, amaterima, studentima i svima onima koji će uz svoju ideju i želju potvrditi inspiraciju za svoje filmove baš na ovom festivalu.

U žiriju Neum Underwater Film Festivala nalaze se Yaakov Rubinsten iz Izraela, Nikša Kaleb iz Hrvatske, Mike Frankel iz SAD, Tamara Bekčić iz Srbije, Tomislav Franjo Šušak i Vinko Ćemeraš iz Hrvatske te Jurgen H. Gangoly iz Austrije.

Festival započinje u petak, 19. kolovoza 2022. u Ljetnom kinu hotela Zenit projekcijama podvodnih filmova te dodjelama nagrada u pet kategorija. Na festivalu će također biti prikazan popratni program s nekoliko zanimljivih filmova koji nisu ušli u finalni izbor.

U subotu, 20. kolovoza 2022.  će se održavati edukativno ekološke radionice podvodnog snimanja pod nazivom „Podvodni svijet“ gdje će autori podvodnih filmova zajedno s profesionalnim roniocima razmjeniti mišljenja koja vode sigurnom stvaranju filmova te pravilnom korištenju opreme za ronjenje i snimanje.

Festival ronilačkog filma završava koncertom na kojem nastupa istarska ženska glazbena atrakcija “Le Chicks“.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon