MURTER 2022. – GODIŠNJE KLUPSKO PRVENSTVO JEDNOG OD NAJSTARIJIH RONILAČKIH KLUBOVA U HRVATSKOJ

Tekst: K. Lazić

Foto: DPS

Društvo za podvodne sportove iz Zagreba, jedno od najstarijih ronilačkih klubova u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj, održava godišnje klupsko prvenstvo u podvodnom ribolovu na otoku Murteru u subotu, 14. svibnja 2022. DPS-ovo ovogodišnje klupsko prvenstvo se održava u sklopu Županijskog prvenstva Šibensko-kninske županije.

SATNICA NATJECANJA:

  • 07:00  –  okupljanje natjecatelja (uvala Čigrađa, Murter)
  • 07:05  –  verifikacija
  • 08:05  –  pojašnjenje propozicija, podjela žica,
  • 08:30  –  isplovljenje
  • 09:00  –  početak natjecanja,
  • 14:00  –  završetak natjecanja,
  • 14:00 do 14:20 – predaja ulova (na rivi uvala Čigrađa, Murter)
  • 15:00  –  vaganje ulova, (terasa pizzerije „LANTANA“ – Put Čigrađe, Murter)
  • 15:00  –  zajednički ručak, proglašenje pobjednika (klupskih i županijskih), podjela medalja i pehara

Društvo za podvodne sportove Zagreb društvo je volontera koje povezuje ljubav prema moru, sportu i ronjenju a vidljiva je kroz šezdeset i sedam godina postojanja. Naime, Društvo za podvodne sportove Zagreb – DPS Zagreb osnovano je 16. lipnja 1954. godine inicijativom grupe od 25 podvodnih ribolovaca. Osnivač Društva i prvi predsjednik bio je Feđa Quinz, a potom su po redu predsjednikovali Frane Adum, Iljko Karaman… Željko Benefačić, Igor Semenov, Emin Teskeredžić, Darko Kovačević.

Kroz DPS Zagreb do danas prošlo je više od 6.000 članova i svake godine taj broj raste, neki od njih ostavili su duboke i neizbrisive tragove kako u sportskim dostignućima tako i u osobnom pristupu klubu te će kao takvi zauvijek biti upisani na stranicama klupske povijesti. Društvo je sačuvalo stari arhiv, stare zapisnike, vijesti i drugu dokumentaciju pa se svaki značajan podatak vezan za Društvo može lako pronaći.

Osim toga, DPS Zagreb je pokrenuo mnoge projekte za očuvanje okoliša i mora a članovi i članice kluba aktivno sudjeluju i vode razna arheološka i ekološka istraživanja. Posljednja aktivnost u kojoj su sudjelovali ronioci volonteri DPS Zagreb bila je je akcija otklanjanja otpada iz Nacionalnog parka Mljet koja se održala od 6. do 8. svibnja 2022. godine. Otpad je otklonjen sa 6 lokacija a iz mora i sa plaža NP Mljeta ukupno je izvađeno 25 kubika otpada (25.000 litara) i potrošeno 350 vreća za smeće.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon