MINISTRICA MVEP SUDJELOVALA NA WAW/W20 U JAPANU

Tekst: D. S.

Foto: MVEP

Ministrica vanjskih i europskih poslova i potpredsjednica Vlade, Marija Pejčinović Burić boravila je od 22. do 25. ožujka 2019. godine, u posjetu Japanu. Tijekom posjeta ministrica Pejčinović Burić sudjelovala je na Konferenciji WAW/W20 (World Assembly for Women) u Tokiju na kojoj je uz ministrice vanjskih poslova, kao i brojne druge sudionice i sudionike raspravljala o temama vezanim uz ulogu žena i jednakost. Glavni gost ovogodišnje konferencije bila je Malala Yousafzai, dobitnica Nobelove nagrade za mir za 2014. godinu te Visoka povjerenica za ljudska prava UN Michelle Bachelet Jeria.

U uvodnom dijelu konferencije održan je susret i s predsjednikom Vlade Japana Shinzom Abeom kojem je ponovljen poziv za bilateralni posjet Republici Hrvatskoj. Osim toga, u sklopu konferencije održan je i radni sastanak ministrica vanjskih poslova. Tijekom trodnevnog posjeta ministrica se susrela i s predstavnicima Japansko – hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva, te posjetila sjedište Japanske vanjskotrgovinske organizacije (JETRO-a) i Japansku udrugu trgovinskih agenata JATA.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon