MINISTAR PRAVOSUĐA RH IZRAZIO ZADOVOLJSTVO PREKIDOM ŠTRAJKA U PRAVOSUĐU I POTPISANIM SPORAZUMOM SA SINDIKATIMA

Tekst: Panopticum

Foto: EPPO

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica pozdravio je u srijedu, 26. srpnja 2023. odluku Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika da prihvati Vladinu ponudu o 12-postotonom povećanju plaća i da se o tome potpiše sporazum.

Napomenuo je pritom kako je svjestan činjenice da postoji dio nezadovoljnih  građana i poduzetnika koji nisu mogli ostvariti svoja prava na sudovima, ali da vjeruje da sutra, kad se potpiše sporazum, službenici i namještenici koji rade u pravosudnim tijelima i suci mogu krenuti s radom.

Također, ministar Malenica je izjavio da se čitavo vrijeme štrajka razgovaralo s predstavnicima sindikata navodeći da su bile određene ponude na koje su se predstavnici sindikata izjašnjavali i na sastancima, a dio su ih dali na izjašnjavanje članovima. Najavio je da će slijedeće povećanje plaća u pravosuđu biti kroz osnovicu i kroz poreznu reformu od početka 2024., ali kroz novu uredbu“, zaključio je ministar Malenica.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon