MALA NOĆNA REGATA – POSTIRA 2022.

Tekst: Panopticum

Foto: JK Postira

U subotu, 13. kolovota 2022. godine u večernjim satima održati će se tradicionalna Mala noćna regata u Postirama na otoku Braču. Jedriličarska regata odvija se zahvaljujući jedinstvenom prirodnom fenomenu – „noćnoj zračnoj struji zvanoj gažul“ koja se s Vidove gore za ljetnih noći spušta u postirsku luku. Noćno jedrenje tradicija je koja u ovom mjestu na otoku Braču postoji više od stotinu godina, otprilike od vremena kad se brod počeo koristiti u turističke svrhe, a ne samo za ribarenje.

Tijekom manifestacije riva u Postirama  postaje gledalište uz zvuke Mozartove „Male noćne muzike“ koja prati jedrenje i ovaj nesvakidašnji noćni spektakl.

Osim glazbe Mozarta posjetitelje će zabaviti i grupa Ljetno kino prije i nakon regate u big band postavi – Max Juričić, Vlado i Buki te nihovi gosti: Luka Abrus (klavir & udaraljke), Josip Konfic (marimba & udaraljke),  Rok Juričić (vokal) i Mario Domazet (sound & vision).

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon