LJETNA IZLOŽBA TISJE KLJAKOVIĆ BRAIĆ U GALERIJI KORTIL

Tekst: A. Bernard

Foto: HKD

U Rijeci započinju velike ljetne izložbe u Galeriji Kortil a prva od njih pod nazivom “Spomenik živom čoviku” je pripala akademskoj slikarici, spisateljici i ilustratorici Tisji Kljaković Braić. Otvorenje će se, uz prisutnost autorice, održati u srijedu 13. srpnja 2022. godine i organizirano je samo uz pozivnice, dok će izložba za javnost biti otvorena od 14. srpnja, pa sve do 4. rujna 2022. Izložba Spomenik živom čoviku, skraćeno je i ponešto izmijenjeno izdanje izložbe koja je prošle godine bila postavljena u Klovićevim dvorima u Zagrebu.

Publika koja je do sada upoznala rad autorice dobila je uvid u karikaturu, osobne i prepoznatljive duhovitosti, koja je zasigurno važan segment, ali samo dio njezinog cjelokupnog stvaralaštva. Na izložbama autorica, osim karikaturom, predstavlja svoj slikarski opus kojim je na likovnoj sceni prisutna već dvadesetak godina. Nakladnička kuća Fraktura izdala je 2018. godine Tisjinu knjigu karikatura pod naslovom Oni koja je od tada otisnuta u pet izdanja, a 2021. godine izdana je i nova knjiga karikatura Oni 2.

Galerija Kortil će tijekom izložbe Spomenik živom čoviku raditi po ljetnom radnom vremenu – svaki dan osim praznika od 9 do 12 sati te od 18 do 21 sat, a ulaz će se naplaćivati 20 kn.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon