LINIJA U ŠETNJI – INTERAKTIVNA IZLOŽBA IVANA MIDŽIĆA I NATAŠE GOVEDIĆ U KARLOVAČKOJ GALERIJI ZILIK

Tekst: S. Š. Španjol

Foto: Galerija ZILIK

Otvorenje posljednje izložbe u Galeriji ZILIK u Karlovcu prije ljetne stanke održati će se u četvrtak, 23. svibnja 2024. godine. Riječ je o interaktivnoj grupnoj izložbi pod naslovom “Linija u šetnji” autora Ivana Midžića i Nataše Govedić. Izložba ostaje otvorena do 6. lipnja 2024. i moći će se razgledati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 te utorkom i četvrtkom od 17 do 19 sati.

Akademski kipar Ivan Midžić svestrani je autor koji podjednako suvereno vlada međusobno vrlo različitim umjetničkim područjima od suvremene skulpture i slikarstva pa sve do interaktivnih konceptualnih radova, prostornih instalacija i objekata. U vlastitom opusu autor se primarno bavi temama kao što su identitet, ekologija i društvena pitanja, ali i kontinuirano istraživanje likovnosti. U recentnom projektu “Linija u šetnji”, Ivan Midžić objedinio je niz crteža linija koji su nastali tijekom dužeg perioda. Ivan Midžić, rođen 6. travnja 1976. u Osijeku. Diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Šime Vulasa 2002. godine. Magistrirao na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani 2007. godine u klasi prof. Jože Baršija. Član Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Dodatnu tekstualnu, sadržajnu i misaonu perspektivu cjelokupnom projektu, uz Ivana Midžića kao oblikovatelja koncepta i izlagača, dala je spisateljica i dramaturginja Nataša Govedić koja je, kako autor navodi, inspirirana raznolikošću linija u kolekciji, istoj pridružila kolekciju vrlo raznorodnih pitanja o liniji. Pitanja su podjednako intrigantna i raznolika kao i niz objedinjenih crteža te osim vizualne analize, komparacije i istraživanja, potiču promatrača na dublje i šire promišljanje o onome izrečenom kroz posve slobodno oblikovanu liniju.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon