IZLOŽBOM “NI STIJEGA NI BIJEGA” GALERIJA KORTIL ZAPOČINJE OBILJEŽAVANJE 25 GODINA DJELOVANJA

Tekst: A. Bernard

Foto: HKD

Galerija Kortil u 25-oj, obljetničkoj godini, želi podsjetiti publiku na najuspješnije suradnje i programe iz tog razdoblja. Naime, od svog otvorenja 1997. godine organizirala je preko 365 izložbi u suradnji s brojnim srodnim ustanovama, udrugama, umjetničkim organizacijama i autorima.

Kao prva u nizu obljetničkih izložbi, u ponedjeljak  7. ožujka 2022. otvara se skupna izložba pod nazivom “Ni stijega ni bijega”, čiju koncepciju potpisuje kustos GK Marijan Špoljar. U velikoj skupini autora koji su u proteklih 25 godina samostalno izlagali u Kortilu u organizaciji umjetničke agencije KOPART, Marijan Špoljar je izdvojio petnaest slikara i kipara čiji je stalni i primarni interes – čovjek i njegov svijet.

Izložba će se temeljiti na radovima slijedećih autora: Marija Ujević-Galetović, Ivo Šebalj, Jože Ciuha, Matko Vekić, Zlatko Kauzlarić Atač, Zlatan Vrkljan, Ivo Prančić, Dražen Trogrlić, Gordana Kovačić, Slaven Macolić, Nenad Vorih, Anton Vrlić, Vladimir Gašparić Gapa, Fulvio Juričić i Bojan Šumonja.

Izložba će biti otvorena do 26. ožujka 2022., a moći će se pogledati radnim danom od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati, te subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan. Izložba se organizira uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera i preporuka – za ulaz nije potrebna Covid-potvrda, ali je obavezno korištenje zaštitne maske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon