IZLOŽBA ZORANA KAKŠE U SUSEDGRADSKOJ GALERIJI IDEALAN GRAD

Tekst: S. Š. Š.

Foto: P. A.

U srijedu 9. studenog 2022. otvara se samostalna izložba pod nazivom „Sleeping memories“ akademskog umjetnika Zorana Kakše u Galeriji Idealni grad pri Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Izložba ostaje otvorena do 25. studenog 2022. godine.

Umjetnik se izložbom predstavlja recentnim ciklusom radova izvedenih na intimnim formatima platna, ali i drvenih naslona sa školskih stolica koje koristi kao podlogu za slojevite radove nastale u kombiniranoj tehnici putem kojih bilježi vlastita sjećanja.

Zoran Kakša rođen je u Zagrebu 12. svibnja 1974. godine. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna 1993. godine, grafički odjel kod prof. M. Poljana. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti 2002. godine, na Nastavničkom odsjeku (grafika) u klasi prof. I. Šiška. Do sada je imao 15 samostalnih i 114 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je HDLU-a a živi i radi u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon