IZLOŽBA VIDE MEIĆ „SEDIMENTI“ U GALERIJI ŠIRA

Tekst: A. P. G.

Foto: SA

Popularna zagrebačka ljetna Scena AMADEO, u suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom, u svojoj 24. sezoni nastavlja i sa serijom izložbi posvećenih slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović, kojima se predstavljaju likovni umjetnici čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom. Ove godine izbor je pao na akademsku grafičarku Vidu Meić koja će se 11. srpnja 2023. u Galeriji ŠIRA u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici predstaviti izložbom slika pod nazivom „Sedimenti“. Uz slobodan ulaz izložba ostaje otvorena do 29. srpnja 2023. godine.

Od 2010. godine do danas u ovoj prestižnoj seriji izložbi izlagali su: Izabela Šimunović, Vladimir Filakovac, Denis Krašković, Petar Dolić, Bane Milenković, Vatroslav Kuliš, Marija Ujević, Dominique Jurić, Dora Kovačević, Manuela Pauk, Ivona Jurić i Domagoj Rogina. Uz promociju hrvatskih likovnih umjetnika čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom, ovaj jedinstveni projekt sadrži u sebi još jednu bitnu odrednicu: svi likovni umjetnici koji su već izlagali ili će tek izlagati u navedenom ciklusu u obvezi su da jedan svoj rad sa izložbe poklone Hrvatskom prirodoslovnom muzeju, čime je udaren temelj danas već respektabilnoj muzejskoj likovnoj zbirci.

Vida Meić iz Čakovca diplomirala je grafiku u klasi prof. Ines Krasić na Nastavničkom odsjeku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnica je sedam nagrada za umjetnički rad, od kojih se ističu Erste Grand Prix, nagrada Grafičke zbirke NSK te MSU nagrada. Izlagala je na tridesetak skupnih izložbi i pet samostalnih.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon