IZLOŽBA STANISLAVA HABJANA U RIJEČKOJ GALERIJI KORTIL

Tekst: Ana Bernard

Foto: HKD

U ponedjeljak 25. rujna 2023. u riječkoj Galeriji Kortil otvara se izložba pod nazivom “Prijatelj Stanislav, dijalozi riječki” multimedijskog umjetnika Stanislava Habjana. Specifičnost ove izložbe je, uz besplatan ulaz, što će umjetnik tijekom cijelog njenog trajanja do 7. listopada 2023. biti prisutan u Galeriji Kortil, dočekujući sugovornike kao domaćin izložbe i stvarajući ambijent za multimedijska događanja, druženja i suradnju.

Umjetnička izdvojenost i životna pripadanja, identiteti i njihovi međuprostori između slike i teksta su teme i motivi izložbe koja se na prvi pogled doima kao ilustrirana čitaonica, da bi se u njoj najprirodnije potom pogledali kratki filmovi s plesom i glazbom ili se pričalo s autorom.

Moglo bi se zaključiti kako su ljekovitost i magija pojmovi koji se redovito spominju u prikazima Habjanove književnosti, izložbi, ambijenata. Dvanaest dana Stanislava u Kortilu moglo bi dostajati za potvrdu umjetničkog čudotvorstva.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon