IZLOŽBA “SLIKARSTVO I MOGUĆNOST SLIKE: GENERACIJA 2022.” U GALERIJI KORTIL

Tekst: A. B.

Foto: HKD

U utorak, 23. svibnja 2023. u riječkoj u Galeriji Kortil se otvara izložba pod nazivom „Slikarstvo i mogućnosti slike: Generacija 2022.“. Ana Heski, Mak Hubjer, Marija Petrović, Matea Rančić, Palmina Roglić i Marieta Vulić predstavnici su najnovije generacije umjetnika obrazovanih na Odsjeku za slikarstvo Umjetničke akademije u Splitu. Njihovi radovi ukazuju na suvremeno shvaćanje slikarstva kao multidisciplinarnog polja u kojem je moguće istraživati, stvarati i razmišljati o umjetnosti na osnovi različitih vrsta slika. Predstavljeni umjetnici bave se temama koje bi se mogle sročiti na sljedeći način: istraživanje formalnih zakonitosti slike; ispitivanje vizualne percepcije; načini reprezentacije i bilježenja svakodnevnog; uporabni predmeti u kontekstu umjetnosti; ekspresija unutarnjih stanja i predodžbi; istraživanje i kritika dominantnih memorijalizacijskih praksi.

Ana Heski, Matea Rančić i Marieta Vulić diplomirale su u klasi red. prof. art. Nine Ivančić. Mak Hubjer, Marija Petrović i Palmina Roglić diplomirali su u klasi red. prof. art. Viktora Popovića i doc. art. Neli Ružić. Teorijska mentorica na diplomskim radovima svih navedenih umjetnika je izv. prof. dr. sc. Blaženka Perica.

Izložba je nastala u organizaciji Odsjeka za slikarstvo Umjetničke akademije u Splitu u partnerstvu s Galerijom Kortil u Rijeci. Ulaz je slobodan a izložba ostaje otvorena do 14. lipnja 2023. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon