IZLOŽBA SINIŠE REBERSKOG U RAPSKOJ GALERIJI PIK

Tekst: S. Š. Š.

Foto: Galerija Pik

Samostalna izložba pod nazivom „Fragmenti zapisa iz Atlasa Lutajuće galaksije – Portreti umirućih zvijezda“ akademskog umjetnika i profesora na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti Siniše Reberskog otvara se u srijedu, 3. kolovoza 2022. u Galeriji Pik u Rabu. Izložba se održava u sklopu manifestacije Rapsko likovno ljeto. Autor se izložbom predstavlja publici posve novim ciklusom radova u tehnici akvarela na papiru koji su nastali u posljednjih nekoliko mjeseci te će premijerno biti predstavljeni upravo na ovoj izložbi. Posljednjih nekoliko godina Siniša Reberski stvara djela u kojima bilježi vlastite vizije dalekih neistraženih prostora Svemira. To su imaginarni svjetovi nastali ispreplitanjem kolektivnog poznatog i individualnog zamišljenog. U posljednjem ciklusu naziva „Fragmenti zapisa iz Atlasa Lutajuće galaksije“ Reberski odlazi korak dalje oblikujući prikaz možebitnog atlasa načinjenog u nepoznatoj civilizaciji rukom njegovog galaktičkog dvojnika koji je zabilježio vlastita promatranja života i umiranja zvijezda u svojoj galaksiji. Izložba ostaje otvorena do 19. kolovoza 2022. godine.

Podsjetimo, red. prof. mr. art. Siniša Reberski rođen 1962. u Zagrebu. 1987. godine je diplomirao u klasi prof. Ante Kuduza a 2016. završio je postdiplomski magistarski studij Akademije za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani – studijski program Oblikovanje vizualnih komunikacija kod mentora prof. Lucijana Bratuša, prof. Stane Bernika i prof. Jožefa Muhovića, gdje je stekao akademski stupanj magistar umjetnosti. Od 1991. započinje predavati na ALU u Zagrebu gdje radi i danas u zvanju redovitog profesora. Predavao je i na Studiju dizajna Sveučilišta u Zagrebu, Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i na Oddelku za oblikovanje na ALUO u Ljubljani. Uže područje umjetničkoga interesa su mu slikarstvo i kaligrafija. Do sad je izlagao na tridesetak samostalnih i na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. U svom umjetničkom radu kombinira razne medije istražujući njihove veze i zajednička ishodišta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon