IZLOŽBA „NEVJERNI PSI I DRUGE PRIČE“ U GALIRIJI KORTIL

Tekst: A. Bernard

Foto: HKD

U utorak 5. rujna 2023. u riječkoj Galeriji Kortil otvara se izložba Nevjerni psi i druge priče autora Velida Đekića i dizajnera Mladena Stipanovića. Izložba se priređuje kao popratni program History Film Festivala, a bit će uz  slobodan ulaz otvorena do 22. rujna 2023. godine.

Izložbom se na jednom mjestu ulazi u cjelokupnu povijest riječkog rocka, počevši od sredine pedesetih godina 20. stoljeća i prateći ga u ključnim trenucima sve do danas. Izložba održava ravnotežu između otkrivanja pionirskih zasluga scene, prepoznavanja razvojnih procesa koji su je definirali i aromatičnih detalja koji dižu sve na novu razinu.

Dvadeset plakata izloženih u Kortilu 20 je putokaza za kretanje kroz priču o gradskoj rock-sceni. Svaki od njih poziva za putovanje u određenom smjeru i može se razviti u zasebnu izložbu. Na sličnoj liniji je set probranih stotinjak prizora s potpisima riječkih fotografa,  čiji je opus vizualno svjedočanstvo povijesti scene.

Izložba Nevjerni psi  i druge priče je dokumentarno-strastveni vodič kroz sve što se mora znati o riječkoj rock-sceni zahvaljujući djelovanju kluba Palach i sličnih okupljališta koji su obojili alternativan zvuk.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon