IZLOŽBA MATEJE RUSAK U SUSEDGRADSKOJ GALERIJI IDEALAN GRAD

Tekst: S. Švec Španjol

Foto: GID

Otvorenje samostalne izložbe “Moja Rijeka” akademske umjetnice Mateje Rusak održati će se u srijedu 27. ožujka 2024. u Galeriji Idealni grad (Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad). Umjetnica će se predstaviti s ukupno 12 radova u kombiniranoj tehnici koji su nastali tijekom protekle godine. Ciklus od 12 radova izvedenih u tehnici kolaža na papiru s dodatkom perforacija predstavlja, kako sama umjetnica kaže, sedimentaciju sjećanja, trenutaka i osjećaja. Izložba ostaje otvorena do 17. travnja i može se razgledati radnim danom od 10 sati do 18 sati.

Rođena Varaždinka Mateja Rusak odabrala je Rijeku kao grad svog studija. Značajna tranzicija iz sjeverozapadne Hrvatske u plavetnilo lučkog grada na Kvarneru bitno se odrazila na umjetničinu percepciju svijeta i ljudi koji je okružuju, a morski kolorit zauvijek se utkao u njezin stvaralački svijet. Rijeka je za Mateju Rusak značila veliku životnu prekretnicu s obzirom da je planirala ostati živjeti i raditi u Rijeci po završetku studija. No, život je imao drugačije planove i kraj studija označio je i umjetničin povratak u Varaždin.

Mateja Rusak rođena je 1989. u Varaždinu gdje je završila osnovnu školu te srednju školu usmjerenja grafički dizajner. 2013. godine diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u klasi red. prof. Jasne Šikanje te stekla titulu magistra likovne pedagogije. Do sada bilježi devet samostalnih izložbi. Sudjelovala je i na dvadesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon