HVZ: OPREZNO S KORIŠTENJEM BOŽIĆNIH DEKORACIJA

Tekst: N. F.

Foto: HVZ

Početkom adventskog razdoblja HVZ upozorava priopćenjem za javnost za povećavanjem opasnosti od izbijanja požara zbog neopreznog korištenja blagdanskih dekoracija. Naime, božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja ponekad je neispravna, a upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju se bez nadzora u blizini božićnog drvca.

Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost. Brzo se osuši i potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj. Božićno drvce ne smije se postavljati u blizini izvora topline niti je preporučljivo koristiti prskalice na božićnom drvcu.

Vatrogasci savjetuju da se upaljene svijeće ne ostavljaju bez nadzora te da se ne koristi neispravna božićna rasvjeta. Pridržavanjem ovih savjeta zajednički možemo osigurati mirne blagdane za građane, ali i za vatrogasce. Ukoliko primjetite požar odmah nazovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...