HID I BET ISRAEL ZAJEDNO OBILJEŽAVAJU JOM JERUŠALAJIM

Tekst: mr. sc. Julija Koš/Panopticum

Foto: Haaretz

Hrvatsko-izraelsko društvo (HID) u nedjelju, 29. svibnja 2022. godine prirediti će u suradnji i u prostorijama Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Zagrebu ovogodišnju tradicionalnu proslavu u čast grada Jeruzalema, Jom Jerušalajim.

O ovom važnom događaju u izraelskoj kulturi biti će riječi u uvodnom razgovoru s naglaskom o značenju Jeruzalema kao simbola i središta židovstva tijekom 3000 godina. Zatim slijedi kratko predavanje o zanimljivostima klime u Izraelu, koji – premda je prostorom vrlo mala država – ima četiri vrlo odijeljena područja različite klime i to mediteransku uz Sredozemno more, umjerenu na sjevernoj Golanskoj visoravni, kontinentalnu u središnjem ravničarskom dijelu zemlje, te pustinjsku na jugu, uz svojevrsnu petu klimu, uski zeleni pojas uz rijeku Jordan.

Organizatori napominju da će se zbog daljnjeg prisustva epidemije korona-virusa, program nastaviti kraćim neformalnim druženjem u vanjskom dijelu zgrade Židovske vjerske zajednice Bet Israel.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon