GRADSKA GALERIJA U CRIKVENICI DOMAĆIN IZLOŽBE DAMIRA FACANA – GRDIŠE

Tekst: S. Š. Š.

Foto: P. A.

U organizaciji Centra za kulturu “Dr. Ivan Kostrenčić u petak, 2. rujna 2022. u Gradskoj galeriji Crikvenica svečano je otvorena samostalna izložba akademskog umjetnika Damira Facana – Grdiše pod nazivom “Nagnuto jače”. Izložba ostaje otvorena do 30. rujna 2022. godine.

Umjetnik se predstavio publici, koja se odazvala na otvorenje izložbe u velikom broju, selekcijom iz recentnog ciklusa radova većih formata izvedenih u tehnici akvarela na papiru koji su nastali u posljednjih nekoliko mjeseci a koji istražuju aspekte doživljaja dviju tradicionalnih tema u slikarstvu – snagu mora i sociološki aspekt grada. Dva likovno, karakterno i značenjski posve suprotna motiva umjetnik uzima kao polazište za razradu likovnih elemenata čijom strpljivošću nastaje krivulja neba ili pojedini val oblikovan nizanjem i do 15 tonova jedne boje gdje se pritom akvarel kao tehnika obojane svjetlosti ne javlja u potpunoj slobodi.

Damir Facan-Grdiša umjetničko obrazovanje započinje na zagrebačkoj Školi za primijenjenu umjetnost, da bi 1990. godine diplomirao na Odsjeku za slikarstvo Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnik je većeg broja nagrada a djeluje kao samostalni umjetnik i član je HDLU-a, ULUPUH-a te HZSU-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon