GRAD RAB PRILAGODIO LJETNO KINO OSOBAMA S INVALIDITETOM

Tekst: Rab danas/Panopticum

Foto: POU Rab

U petak, 30. lipnja 2023., svečano je, povodom realizacije Projekta prilagodbe Ljetnog kina osobama s invaliditetom, u Gornjoj ulici u Rabu otvoreno Ljetno kino. Ovim je projektom nabavljena vertikalna podizna platforma i mobilni uređaj za invalidska kolica koji omogućuje prevladavanje arhitektonskih prepreka, prilagođen je sanitarni čvor te je sanirana pozornica i obodni zid kina uz Gornju ulicu.

Na početku svečanosti prisutnima se u Ljetnom kinu obratila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Rab Katarina Ribarić rekavši kako je ovdje zapravo riječ o dva projekta. Jedan se odnosi na prilagodbu kina odnosno pristupa osobama s invaliditetom i teškoćama u kretanju, a drugi se odnosi na sanaciju obodnog zida uz Gornju ulicu kojemu je bila dijelom narušena statika.

Nakon ravnateljice Ribarić prisutnima se obratio Krešimir Butković, istaknuti borac za prava osoba s invaliditetom i pokretač humanitarnog plivačkog maratona „Srcem protiv barijera“ kojim se nastoji odaslati poruka međusobnog uvažavanja i jednakih mogućnosti za sve te prikupiti sredstva u cilju realizacije planiranih projekata prilagođenih osobama s invaliditetom kako bi im se olakšao pristup društvenom životu zajednice. Prije svega zahvalio se Butković POU Rab, Gradu Rabu, ali i Hrvatskoj koja je, prema njegovim riječima, prepoznala potrebu da se osobe s invaliditetom uključe u društveni život.

Gradonačelnik Raba Nikola Grgurić rekao je da je Grad Rab prvenstveno Grad kulture, Grad koji nastoji doprinijeti što kvalitetnijem društvenom životu. Završnim govorom gradonačelnika Grada Raba službeno Ljetno kino u Rabu bilo je otvoreno. Nakon obraćanja posjetitelji su bili pozvani da u mediteranskom ambijentu Ljetnog kina ostanu na projekciji filma „42 sekunde“ koja je ovom prigodom bila besplatna za sve.

Ovom prilikom mogli bismo zaključiti kako je ovo u svakom slučaju humani primjer socijalne osjetljivosti koji bi se sa otoka Raba trebao proširiti diljem cijele Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon