GOSTIONICA “KOD STAROG” UJEDINILA TRI ZAGORSKA VELIKANA – GUPCA, TITA I TUĐMANA

Tekst: Zagorje/Panopticum

Foto: NSK/Državni arhiv

Poznata gostionica “Kod Starog” u Kumrovcu ima tradiciju dužu od sto godina. Zadnjih nekoliko godina, nastojanjima bivšeg i sadašnjih vlasnika zasjala je u punom sjaju. Prostor je uređen u “starinskom štihu”, a posjetitelji se mogu uz bogatu gastronomsku ponudu domaće hrane i poučiti o povijesti Zagorja. Na istom mjestu mogu se pronaći slike spomenika Hrvatskoj himni, Velikog Tabora, kip Matije Gupca, galerija fotografija Josipa Broza, a uskoro vlasnik restorana sprema na glavnom zidu postaviti veliku foto galeriju posvećenu prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu pa će doživljaj posjetiteljima biti potpun, donosi lokalni portal Zagorje.

Zahvaljujući uređenju restorana koji pomalo sliči galeriji, turisti, pogotovo oni iz inozemstva, mogu ponešto naučiti i o povijesti Republike Hrvatske. Osim uređenja u rustikalnom stilu i mnoštva povijesnih fotografija, ovaj restoran specifičan je po tradicionalnoj zagorskoj hrani. Ljudi vrlo rado dolaze ovamo na zagorsku juhu, racu z mlincima, zatim na Titove zapečene štrukle koje su pravi hit među gostima, navodi vlasnik gostionice “Kod Starog”.

Cijeli članak s portala Zagorje.com dostupan je na internetskoj poveznici pod nazivom teksta “Zagorski restoran ujedinjuje Gupca, Tita i Tuđmana: Gostima su pravi hit Titove zapečene štrukle”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon