GODIŠNJI – IZLOŽBA MARINE ĆORIĆ U MUZEJU CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

Tekst: S. Š. Š.

Foto: P. A.

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga u petak 14. listopada 2022. otvara se  izložba pod nazivom „Godišnji“ akademske umjetnice Marine Ćorić. Umjetnica se će predstaviti novim ciklusom radova koji broji 21 rad. Radovi su izvedeni u tehnici akrila na papiru, a nastali su tijekom ove godine i premijerno će biti predstavljeni upravo na izložbi u Prelogu. Izložba ostaje otvorena do 9. studenoga 2022. godine.

U likovnom ciklusu „Godišnji“ Marina Ćorić objedinila je različite generacije i aktivnosti kojima se bavimo na godišnjem odmoru. Ciklus radova “Godišnji” počiva na krajnje pročišćenoj paleti boja kojom dominira plavetnilo prisutno kroz površinu mora i neba.

Ciklus posjeduje retro notu ljetovanja kakva pamtimo posljednjih 30-ak a možda i više godina, posebice kroz prisutnost motiva Jadrolinije, pedalina ili aktualnih morskih aktivnosti. Umjetnica Marina Ćorić ukazala je radovima kako su naizgled mali i beznačajni isječci iz života poput odmora podjednako bitni koliko i sam rad.

Marina Ćorić rođena je 1987. godine u Zadru, gdje je završila svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje a 2017. godine je diplomirala kao magistra slikarstva i profesorica likovne kulture.U svojem stvaralaštvu bavi se slikarstvom, fotografijom, ilustracijom, a recentnih godina povremeno i videom. Do sada je svoje radove izlagala na nizu grupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon