GLAZBENA POSVETA OBITELJI BACH

Tekst: N. Mesarić

Foto: GŠK/HRBA

U nedjelju, 22. siječnja 2023. u zagrebačkom kazalištu Kerempuh Hrvatski barokni ansambl otvara 23. koncertnu sezonu glazbenom posvetom obitelj Bach. Koncertom pod nazivom „Obitelj Bach“ na programu će se naći djela oca Johanna Sebastiana i sinova Johanna Christiana i Wilhelma Friedemanna. Poseban gost na koncertu bit će finski čembalist Aapo Häkkinen koji će preuzeti i umjetničko vodstvo, a kao solisti nastupiti će Sonja Runje, alt i Pavao Mašić, čembalo.

Podsjetimo, Johann Sebastian Bach potekao je iz glazbene obitelji, otac ga je podučavao violini, a stric i brat čembalu i orguljama. Johann Sebastian Bach je imao doista veliku obitelj – čak dvadesetoro djece, a neki od njegovih sinova i sami su postali uspješni i poznati skladatelji. Johann Sebastian Bach s pravom slovi za jednog od najvećih skladatelja svih vremena, a njegovo stvaralaštvo vrhunac je cijelog baroknog razdoblja.

Hrvatski barokni ansambl osnovan je 1999. godine a koncertnim izvedbama pruža poklonicima glazbe povijesno vjernu interpretaciju vokalno-instrumentalne glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, na originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama. Ravnateljica ansambla je Laura Vadjon, renomirana violinistica i profesorica Muzičke akademije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon