GALERIJA KORTIL UGOŠĆUJE IZLOŽBU FOTOGRAFIJA O TOKIJU

Tekst: A. Bernard

Foto: HKD

U suradnji s Japanskom fondacijom i Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj, u Galeriji Kortil se otvara izložba pod nazivom “Tokyo Before / After” koja predstavlja profil grada kroz umjetnost fotografije. Izložba se otvara u ponedjeljak, 27. lipnja 2022. godine. Otvaranju izložbe će nazočiti veleposlanik Japana NJ. E. Isoa Masate i pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivana Šarara.

Izložba donosi 80-tak fotografija pri čemu se prizori iz 1930/1940-tih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine. Svrha izložbe je ohrabriti promatrača na upoznavanje Tokija kao grada širokih obzora s mnoštvom različitih lica i naličja. Kurator izložbe je fotografski kritičar Kotaro Iizawa, a 11 autora čije će se radovi moći vidjeti su KOGA, NIPPON i Kineo Kuwabara (BEFORE 1930-1940-te) i Nobuyoshi Araki, Mika Ninagawa, Motoyuki Daifu, Shintaro Sato, Shinya Arimoto, Natsumi Hayashi, Kenta Cobayashi i Daido Moriyama (AFTER nakon 2010.).

Izložba fotografija o Tokiju ostaje otvorena do 9. srpnja 2022., a može se posjetiti radnom danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati a subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon