FESTIVAL KAZALIŠTA LUTAKA U KARLOVCU

Tekst: Panopticum

Foto: Zorin dom

Gradsko kazalište Zorin dom u suradnji s gradom Karlovcem, Karlovačkom županijom i Ministarstvom kulture i medija organizira od 23. do 28. svibnja 2023. godine II. International Puppet Theatre Festival Karlovac pod imenom – “InPuT Festival Karlovac”.  Organizatori ovim putem objavljuju poziv za sudjelovanje koji je otvoren do 15. veljače 2023. godine.

Festival predstavlja spoj kulture i edukacije te nudi razne lutkarske izvedbe i događaje na nekoliko lokacija u gradu Karlovcu. Aktivnosti i događanja koja se održavaju za vrijeme trajanja festivala stvaraju novu publiku koja će ubuduće biti vjeran posjetitelj InPuT Fest-a, ali i Gradskog kazališta Zorin dom.

Festival bi osim lutkarskih predstava nudio i razne izložbe, seminare, okrugle stolove i radionice koje će služiti za edukaciju svih sudionika festivala raznog uzrasta te bi se na taj način dodatno doprinijeli ideji da cijeli grad postane kazališna pozornica za vrijeme trajanja festivala.

Podsjetimo, karlovački Festival lutaka je prvi put organiziran 2022. godine te se predstavio kao ključni događaj koji je okupio tisuće posjetitelja. Vizija festivala temelji se na jačanju dostupnosti kazališnog programa različitim socijalnim i dobnim skupinama. Osim toga, kroz bogat program promovira i podupire stvaralaštvo autora koji se svojim djelovanjem otvaraju prema novim kazališnim stilovima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon