EDUKACIJA DJELATNIKA IZ HRVATSKIH PP I NP NA SVEUČILIŠTU COLORADO

Tekst: M. Šamanić

Foto: PP Telaščica

Dvoje djelatnika ustanove Park prirode Telaščica s Dugog otoka započelo  je u petak, 9. svibnja 2019. godine međunarodnu edukaciju na temu „Planning & Managing Tourism in Protected Areas“ Sveučilišta Colorado u SAD-u. Edukacija se provodi u sklopu projekta Interpretacijsko edukacijskog centra Grpašćak koji je sufinanciran EU sredstvima. Osim predavanja renomiranih stručnjaka iz navedenog područja, program uključuje i terensku nastavu s posjetom zaštićenim područjima s različitim kategorijama i vrstama upravljanja te različitih vrsta i razina turističkih aktivnosti s ciljem pružanja neusporedivih mogućnosti za upoznavanje s pristupima planiranja i upravljanja turizmom u zaštićenim područjima i susjednim zajednicama.

Uz dvije djelatnice PP Telaščica edukaciju američkog sveučilišta pohađaju i djelatnici Javnih ustanova „Nacionalni park Krka“, „Nacionalni park Mljet“ i „Priroda Šibensko kninske županije“.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon